برنده _ بازنده

در یکی از بخش‌های تدتاک در حوزه‌ی روابط، کارشناس برنامه اشاره‌ی کوتاه اما مفیدی به تناقض‌ها و جدال‌هایی طبیعی روابط داشت. وی عنوان می‌کرد که بطور طبیعی، بسیاری از روابط انسانی به جدایی ختم می‌شوند، بسیاری به تحمل سپری می‌شوند و بسیاری با فرجامی نیک ادامه می‌یابند. جالب است که مهمترین دلیلی که این سه نتیجه را از هم متمایز می‌سازد سبک رابطه و گفتگو است.

بنای پیوستگی و پایایی در تمامی گروه‌ها و جوامع و دنیای ما، در آگاهی از اصول ارتباطی، پاس‌داشت و رعایت انهاست.

رابطه‌ای که مبنای مباحثه و مجادلات آن رقابتی و نبردگونه باشد، صرفا برنده شدن و بازنده ساختن را هدف می‌شمرد، همواره پرتنش است و در نهایت محکوم به فنا. در این رابطه با برنده بودن ظاهری هر یک از طرفین، اصل رابطه شکست خورده است و هر دو نفر به نسبتی متفاوت در آن شکست سهیم‌اند. و به‌ قولی: «با کی می‌جنگی عزیزم؟! من ببازم، تو نبردی.»

در مقابل روابطی که در آن سبک مشاجره و کشمکش‌های طبیعی‌اش دوستانه است، موجب درک موقعیت متقابل می‌شود و در نهایت به حل مسائل و نیک‌انجامی متجر خواهد شد. چنین روابطی علیرغم پرتنش بودن، امن هستند و با ابتکار در حل مشکلات، ادامه‌دار خواهد بود و در این سبک رابطه، به‌قولی: «دستامو بالا گرفتم، نه واسه عقب‌نشینی. روبه‌روت آینه گذاشتم، زندگی‌مون رو ببینی.»

و به همین سادگی، اندکی تغییر زاویه‌‌ی دید در اهداف مباحثه، و شیوه‌ی مجادله، نتیجه را دیگرگون می‌سازد. برای ساختن دنیای خوب ارتباطات، در ابتدا به خلق رابطه‌ی سالم در «خانه‌‌هایمان» بپردازیم.

به اشتراک بگذارید
پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *