یک گام به سوی فردا

 آیا دقت کرده‌اید که همه‌ی ما آدم‌ها در آغاز هر سال جدید چقدر مشتاق و مصمم به تغییر و تحول به سمت بهترشدن و بهبود شرایط هستیم و چقدر قبل از تحویل سال نو به امید مطلوب‌تر شدن زندگی‌هایمان  در تب‌وتاب و تکاپو هستیم؟ به گفته‌ی استیو جابز:«این فرایند ساده است اما آسان نیست.» جالب است بدانیم از بین آن همه آمار در تکاپو و هیجان، تنها 30 درصد به این تصمیم و تعهدات متعهد می‌مانند و قادرند آن را به سرانجام برسانند. کیست که مایل نباشد جزو آن آمار سی درصدی باشد؟! بیایین امسال دوباره امتحان کنیم. این تغییر در هر زمینه‌ای ممکن است رخ بدهد؛ زمینه‌های کاری، روابط، احساسات، عادت‌ها، باورها، آموزش، مهارت، خانه‌داری، فرزندپروری و موارد متفاوت دیگر.

یادمان باشد که اولین گام برای بهتر شدن جهان پیرامون، نگریستن به خود و شروع تغییر از خودمان می‌باشد. چه بهتر که برای شروع و قبل از ایجاد هر تغییر و تحول ابتدا پاسخ این سه سوال را شفاف برای خودمان یادداشت کنیم:

1/ من می‌خواهم به کجا بروم؟

2/ من قرار است چطور به آنجا برسم؟

3/ چه کسی در این مسیر با من همراه خواهد بود؟

به دنبال پاسخ به این سوالات، لازم است موارد زیر را در نظر داشته باشیم.

1/ ذهنیت خود را تغییر دهیم: ما با قدرت انتخابی که داریم یا مصمم به بهتر شدن نسخه‌ی خودمان هستیم و یا اجازه می‌دهیم دنیا ما را به هر سمت‌وسویی تغییر دهد.

2/خودارزیابی داشته باشیم: در این مرحله سه مورد را در نظر گرفت:

الف): قرار است چه عادت‌ و رفتاری را حذف کنیم؟

ب): از چه چیزی قرار است محافظت کنیم؟

ج): در چه موردی باید به پذیرش برسیم؟

3/ ما همه از هم می‌آموزیم: به افراد قابل‌اعتماد دسترسی داشته باشیم و آنها از تصمیم به تغییر در شما آگاه باشند.

4/ در هر زمان یک گام موثر برداریم. اقدامات کوچک و مؤثر بهتر از اقدامات بزرگی است که رها شوند. گاهی حتی یک قدم به عقب بهتر از دوقدم به جلو یاری‌رسان است.

5/ تغییرات در خروج از منطقه‌ی امن اتفاق می‌افتند. هر تغییر مستلزم خروج از روزمره‌گی است. البته لازم به ذکر است که منظور از تغییر، بهبود و پیشرفت تدریجی شرایط است و نه کمال‌گرایی.

به اشتراک بگذارید
پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *