رابطه و اصول رابطه

هیچ فردی ایده‌آل فرضی خود را در سرزمین رؤیاها برای همراهی نخواهدیافت آنچنانکه  خود نیز ایده‌آل مخاطب خود نخواهد بود. هیچ انسانی کامل نیست. اما بسیاری می‌توانند همراه خود را تا نزدیکی ایده‌آل‌هایشان همراه باشند.با رعایت اصولی که در ظاهر ساده اما ستون ارتباطند. بنای عشق بدون ستون ساخته نمی‌شود و بنای دارای ستون سست هم با کمترین تنش فرو می‌ریزد.از اصول ساده به مواردی اشاره و بسنده می‌کنم:

بُخت‌النصر نباشیم. برای حفظ رابطه خوب و شاد باید هر دو طرف از شادی بهره‌مند باشند. شادمانی، خنده و شوخ‌طبعی از جمله رفتارهای جذابی هستند که عبور از شرایط سخت زندگی را سهل  می‌نمایند.  از لحاظ علمی ثابت شده که خنده علاوه بر کاهش میزان استرس، در بالابردن روحیه زوج‌ها موثر است و از آن به عنوان داروی موثر زوج‌درمانی یاد می‌شود. همه ما در کنار افراد شاد احساس بهتری خواهیم داشت؛ چه در روابط کاری چه دوستانه و خانوادگی. گاهی با اضافه کردن مقداری چاشنی لبخند و خنده به زندگی می‌توانیم هر آنچه در طول روز کاری ذهن ما آشفته کرده را کمرنگ ساخته و ذهن را به سمت آرامش ببریم.

یک رابطه سالم نیازمند احترام متقابل، احساس متقابل، اعتماد متقابل، صمیمیت متقابل، صداقت متقابل، شفافیت متقابل، حمایت متقابل، امنیت متقابل، انعطاف متقابل، گذشت متقابل و درک متقابل است. (<متقابل>)

تنها کلمات نیستند که به حفظ رابطه کمک می‌کنند. افراد در بیان احساسات خود شیوه‌های متفاوتی دارند و استفاده کم‌وبیش از آنها رابطه را محکم‌تر می‌سازد؛ گاهی حتی یک حرکت بدنی یا چهره‌ای مضحک و گاهی یک ژست ریز و یک بیان غیر کلامی، ارزش هزاران پیام کلامی مثبت را دارد. گاهی یک فنجان چای صبحگاهی با برچسب یک شکلک یا یک جمله کوتاه، گاهی یک خوشامدگویی گرم با لبخند، گاهی یه آغوش خداحافظی یا سلام چند ثانیه‌ای طولانی‌تر، گاهی یک پیام غیرمنتظره اما بسیار کوتاه طوری‌که طرف در انبوه پیام و سخن  سردرگم نشود تا به پایان پیام برسد سرپیام از دست و ذهنش درنرفته باشد، گاهی یک هدیه کوچک اما به‌موقع، گاهی یک نوشیدنی به‌جا، گاهی یک تفریح کوتاه اما انرژی‌بخش، گاهی فرصت گذاشتن برای سرگرمی‌های مفرح مشترک، گاهی درک سکوت و همراهی با آن، گاهی شکستن یک سکوت و همدلی با مخاطب، گاهی یافتن مورد علاقه‌ها و یادآوری آنها، گاهی مرور یک خاطره کوچک گذشته و و و صدها موار دیگر که هر کدام میتوانند از یکنواختی رابطه کم کرده و ارزشمندی جایگاه مخاطب را در زندگی ما یادآور شوند و هر کدام از این موارد می‌توانند به سادگی تالاپ‌وتلوپ قلب‌ها را آهنگین‌تر کنند و از تپش‌های افراطی و ایست‌های دورازانتظار نیز دور نمایند.

از آنجایی که هیچ خانم  یا آقایی از پول بدش نمی‌آید چه ما فردی باشیم که همه مسایل مالی‌مان را برای مخاطب روی دایره بریزیم و چه فردی باشیم که در این مورد پنهان‌کار و محتاط عمل می‌کنیم، صحبت در مورد مسایل مالی از جمله گفتگوهای راحت و صمیمانه و موردپسند بین دو فرد تلقی می‌شود. اگر از شفافیت کلامی لازم در این موارد حذر می‌کنیم، در عمل هم آینده مشترک را کمی دور از انتظار بدانیم.

یاد بگیریم چطور از بحث‌های منفی فاصله بگیریم. اختلاف نظرها و تفاوت‌ها و بعضا ناسازگاری بر سر موضوعات مختلف از موارد اجتناب ناپذیر هر خانواده و ارتباطی است. قرار نیست از مواجه شدن با آنها فرار کنیم اما انچه مه است اینست که چقدر بتوانیم باز سر میز مذاکره برگردیم و در مورد هر بحث و سهم خودمان در آن به گفتگو بپردازیم و آنها را در ذهن و دل روی هم تلنبار نکنیم. واکنش ماست که سلامت رابطه را تعریف می‌کند.

در مسیر زندگی چالش‌هایی وجود دارند و به وجود خواهند آمد که غیرقابل انکارند. با سرسختی در پذیرش آن، نمی‌توان با آن مواجه نشد یا با آن مقابله کرد.گاهی لازم است  همراه با آن و در همان جریان پیش رفت و با مهارت و سیاست آنرا مدیریت کرد و به حداقل اسیب رساند.

خطوط قرمز و محدودیت‌ها و حدومرزهایمان را از همان ابتدای رابطه کاملا شفاف بیان کنیم. هیچ فردی لزوما در تمام موارد شبیه ما نیست. ذهن‌خوان نیست، بدون اشتباه و خالی از عیب و خطا هم نیست. تمایل به پذیرش خطا و پذیرفتن سهم مسئولیت خود در آن و عذرخواهی صمیمانه با بلعیدن غرور کاذب موثرترین کلید در حفظ و دوام رابطه است. بدون اینکه بخواهیم همواره حالت تدافعی بگیریم و مدام باغچه‌ی خطای گذشته را بیل بزنیم و خاکش را توی صورت طرف بپاشیم تا اشتباه را متذکر شویم خطاها و انتظارات یکدیگر را صمیمانه متذکر شویم. بدون انعطاف و گذشت، رابطه به شکست منتج خواهد شد.

به اشتراک بگذارید
پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *