18 خرده نکته‌ اندر آداب روابط حسنه فی الدنیا و فی الاخره

  1. لطف کنیم تا زمانی‌ که به احساس خود آگاه نشده‌ایم به قلمرو احساس دیگری وارد نشویم.
  2. بزرگواری کنیم اگر احساس می‌کنیم فردی را بسیار دوست می‌داریم که شخصیت او نیازمند تغییرات آنچنانی متصور ماست بهتر است نام آن احساس را دوست داشتن نگذاریم و انتظارتمان را به دلایل و معیارهای شخصی‌مان موجه ندانیم. دوست داشتنی را که با احساسی کودکانه و از منظر دید کودکان احساس کنیم بی‌غل‌وغش‌تر و واقعی‌تر است.
  3. نجابت به خرج بدهیم و برای به دست آوردن دل یک انسان، آفتابپرست نباشیم. خود بودن ما برای آنکسی که ما را می‌شناسد بیشترین جذابیت را دارد.
  4. موقر باشیم و سعی نکنیم با حس حسادت و نفرت، تمام رقبا و غیر رقبا را به دره‌ی فنا بفرستیم تا با چنگ و دندان به عشق رومانتیک‌مان دست بیابیم.  انرژی و زمان و احساسمان را به له کردن دیگران صرف نکنیم؛ از آنها در بهتر شدن شخصیت خودمان بهره ببریم. در راه عشق تلاش کردن راه می‌گشاید؛ نه دام گستردن.
  5. معقول باشیم و نام احساس یک‌طرفه را عشق نگذاریم: اگر کسی برای ما ارزشمند است احساس او نیز باید برایمان ارزشمند باشد؛ او نیز انسان است و به اندازه‌ی ما حق دوست داشتن دارد. عشق یک‌طرفه صرفن ریشه در خودخواهی و خودفریبی ما دارد: هیچ‌کسی را نباید و نمیتوان مجبور به دوست داشتن کرد. در رابطه‌ی سالم دوست داشتن و دوست داشته شدن هم‌سنگ هستند.
  6. اندکی به روز باشیم و قبول کنیم که همانطور که مطمانیم عشق درگیر شدن احساسی روحی و جسمی دو فرد می‌باشد با شعارها و کلیشه‌های ماقبل حکاکی روی سنگ، این دو را جدا از هم فرض نکنیم و دیگران را نیز بیهوده به پذیرش آن ترغیب نکنیم.
  7. سطح شعورمان بپذیرد که اگر ظرفیت پذیرش فرهنگ‌ و آداب طرف مقابل را نداریم، با صراحت بیان کنیم و به امید اعجاز نباشیم. روابط دوطرفه صداقت، صراحت و انعطاف بسیار می‌طلبد.
  8. درک کنیم که با شروع رابطه هر دو فرد باید به همان  نسبت که به محاسن ارتباطی یکدیگر آگاهند، از عادتهای نامناسب رفتاری خود و دیگری مطلع باشندو به بهبود آنها راغب. آنها به راحتی می‌تواند کشتی رابطه را غرق و واژگون کنند
  9. شنگول‌بازی افراطی در نیاوریم و بپذیریم که دوران تاهل همواره شیب شادمانی و سرخوشی را طی نمی‌کند و فراز و فرود خاص خود را دارد و دارای ماهیتی غیرقابل پیش‌بینی است؛ لازم است پایه‌های رابطه را آنگونه محکم و مطمان بسازیم که با کمترین لرزشی فرو نریزد.
  10. رند نباشیم و استحکام و ضمانت رابطه را با آگاهی، انعطاف و اشتیاق به تداوم تضمین کنیم نه با زنجیر سکه.
  11. دوست داشتنمان در زندگی آنقدر واقعی باشد که خطاهای ناآگاهانه‌ی یکدیگر را صرفن به همان اندازه‌ی خطا ببینیم و نه به اندازه‌‌ی جرمی آگاهانه.
  12. دندان‌گردی نکنیم و در بیان و ابراز صمیمانه‌ی احترام، تشکر و قدردانی‌هایمان خست نورزیم.
  13. شخصیت داشته باشیم و  شنونده‌ی خوبی باشیم. گفتگوی سالم و خوب ستون فقرات هر رابطه است؛ البته منظور این نیست که دو نفر هرگز روی اعصاب یکدیگر نیستند و در هیچ شرایطی کمترین بحثی بین آنها پیش نخواهد آمد، منظور این‌است که در شرایط غیرقابل پیش‌بینی که به بحث کشانده می‌شود مراقب کلاممان باشیم _هر چیزی که از گذشته تا کنون به  ذهن ما آمده را بی‌ملاحظه به صورت طرفمان پرتاب نکنیم. همه آدمها در روابط خطا دارند تفاوت دارند ناآگاهی دارند گاهی گند می‌زنند اما تفاوت رابطه‌ی خوب و بد را عکس‌العمل‌های ما تعیین می‌کنند.
  14. شوالیه‌بازی در نیاوریم و بدانیم که در روابط صمیمانه لازم است که غرور خود را ببلعیم تا خطای خود را بپذیریم و صادقانه عذرخواهی کنیم. با تفکر برنده شدن در هر جریانی پله‌پله رابطه را  به سمت وسوی جنگ می‌رانیم.
  15. کاربلد باشیم. بحث و مخالفت در بسیاری از موارد اجتناب‌ناپذیرند؛ مهم اینست که طرفین بتوانند مجدد به میز مذاکره برگردند و در مورد اختلاف نظرشان بدون رنجش و عصبانیت ماندگار و یا سرکوب و پنهان کردن احساس به راحتی صحبت کنند.
  16. دگم سبیل تاب داده نباشیم. از لحاظ علمی ثابت شده که حفظ حال خوب در رابطه نیازمند اندکی شوخ‌طبعی است. رابطه‌ی گرم و صمیمانه، خشکی و فیگور عصاقورت‌دادگی نمی‌طلبد. در شرایط واقع زندگی دشواری‌های خاص خود را دارد بنابراین اضاف کردن کمی چاشنی لبخند و شوخی می‌تواند این شرایط سخت را نرم و تحمل‌پذیر بسازد. برای شوخ‌طبع بودن لازم نیست استندآپ کمدین بود همین‌که از وقایعی بتوان جوک کوچکی ساخت یا آن را جدی نگرفت در کاهش تنش‌های زندگی و استرس‌های روابط نقش بزرگی ایفا کرده‌ایم زوج درمان‌‌گرها به این مورد تاکید ویژه دارند.بعد از یک روز کاری سخت، خندیدن با فردی که دوستش داریم ذهن ما را از هر آنچه زیرپوستی آزارمان داده رها می‌سازد.
  17. سیاست ارتباطی موثر داشته باشیم ارتباط کلامی بخشی از رابطه است و در کنار آن روابط غیرکلامی، حالات ما، نزدیک بودن قلبی و صمیمیت فیزیکی و احساسی که از دست‌ها منتقل می‌شود نیز نقش بسیار پررنگی در زیباتر ساختن رابطه ایفا می‌کنند. گاه‌به‌گاه یک یادداشت عاشقانه‌ی کوتاه، یک بوسه و لبخند و آغوش غیرمنتظره، یک هدیه‌ی کوچک با یادداشت کوتاه عاشقانه، یک بوسه سلام و خداحافظی می‌تواند به مخاطب ما حس ارزشمندی و قدردانی از بودن می‌دهد.
  18. اسکروج نباشیم. در مورد مسایل مادی شفاف باشیم؛ چه فردی  محافظه‌کار باشیم که حساب‌های  شخصی‌ پنهان داشته باشیم و چه آز آن مدل افرادی باشیم که همه چیز را روی دایره می‌ریزیم، گفتگو از شرایط مالی از گفتگوهای پرچالش خانوادگی ست. با پنهان کاری یکسویه نمی‌توان آینده‌ی مشترک خوبی ساخت.
به اشتراک بگذارید
پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *